İkinci El Taşıt Kredisi En Kolay Nasıl Alınır?

Peki ama ikinci el araç kredisi nasıl alınır? 2. el arabaya kredi çıkar mı? En fazla ne kadar taşıt kredisi alınabilir?

İkinci el araç dünyasında güvenin adresi Tanoto 2 olarak, bu yazımızda ikinci el araç almak isteyenlerin ikinci el kredisi ile ilgili cevap aradığı tüm bu sorulara yanıt buluyoruz.

İkinci El Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?

İkinci el taşıt kredisi nasıl alınır sorusu, bütçesi yeni bir araç satın almaya yetmeyen kişilerin hakkında en çok araştırma yaptığı konulardan bir tanesi olarak ön plana çıkmaktadır. İkinci el taşıt kredileri sayesinde araç satın almak isteyen kişiler, istedikleri araca kolay ödeme yöntemleri ile sahip olabilmektedir.

İkinci el araç kredileri ile ilgili bilmeniz gereken en önemli ayrıntı, kredi olarak çekmek istediğiniz tutarın aracın fiyatı ile aynı olamayacağıdır. Yani biraz daha ayrıntılı olarak açıklamak gerekirse, bankaların taşıt kredisi verecekleri kişilerde aradıkları şartlardan bir tanesi de; kredi çekmek isteyen kişinin hesabında belli bir miktarda para bulunması gerektiğidir.
Bununla birlikte bankaların verdikleri ikinci el taşıt kredisi oranları her yıl Resmî Gazete’de yayınlanan karar ile değişiklik göstermektedir.

Eğer ikinci el araç satın almak için taşıt kredisi çekmek istiyorsanız gerekli şartları taşıdığınızdan emin olduktan sonra size en uygun fırsatları sunduğunu düşündüğünüz bankaya taşıt kredisi almak üzere başvuruda bulunabilirsiniz.
İkinci el taşıt kredisi nasıl alınır sorusunu yanıtladık. Peki ama ikinci el araç kredisi almak isteyenlerin hangi koşulları yerine getirmesi gerekmektedir? Bir sonraki başlıkta bu sorunun yanıtını bulabilirsiniz.

İkinci El Taşıt Kredisi Şartları Nelerdir?

Tıpkı ihtiyaç kredisi, konut kredisi ya da öğrenci kredisinde olduğu gibi ikinci el taşıt kredisi başvurularında da kredi almak isteyen kişilerde olması beklenen çeşitli özellikler aranmaktadır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda yalnızca ilgili koşullara uyan kişilerin başvurularına olumlu dönüş yapılmaktadır. İkinci el taşıt kredisi almak isteyen kişilerde aranan en önemli özellikleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkün:

  1. İkinci el taşıt kredisine başvuru yapmak isteyen kişilerin yaşı 18 ve üzeri olmalıdır. Aksi takdirde bankaya yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz.
  2. Taşıt kredisine başvuru yapan kişilerin SGK kaydı aktif ve düzenli olarak yenileniyor olmalıdır.
  3. Taşıt kredisi almak isteyen kişilerin kredi notu, bankanın kredi politikalarına uygun seviyede olmalıdır.
  4. Taşıt kredisine başvuru yapmak isteyen kişilerin SGK kaydı en az 6 aydır devam ediyor olmalıdır.
  5. Satın alınmak istenilen ikinci el aracın üzerinde, satın almayı engelleyen herhangi bir ipotek kaydı olmaması gerekmektedir.
  6. Kredi yoluyla satın alınmak istenilen ikinci el aracın yaşı kredi veren bankaya göre değişiklik göstermektedir. Fakat genellikle 5 yaşın üzerindeki araçlar için kredi kullanılması mümkün olmamaktadır.
  7. İkinci el taşıt kredisine başvuru yapan kişilerin hesabında aracı alırken kullanabilecekleri belli miktarda para olması gerekmektedir. Buna ek olarak kredi çeken kişilerin bankaya kredi taksitlerini düzenli bir şekilde ödeyebileceklerini bazı belgeler aracılığıyla kanıtlamaları zorunludur.

İkinci El Taşıt Kredisi Almak İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

İkinci el taşıt kredisi yapılan bankaya göre değişiklik göstermekle birlikte taşıt kredisi almak için ihtiyaç duyulan belgeler aşağıdaki gibi listelenebilir:

  1. Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi ya da Pasaport
  2. İkametgah Belgesi
  3. Maaş Bordrosu ya da Vergi Levhası
  4. Gelir Durumu Belgesi
  5. Gayrimenkul beyanında bulunacak kişiler için ilgili gayrimenkulün tapusunun aslı ve fotokopisi
  6. Satın alınmak istenilen aracın noter tasdikli faturası veya ruhsatı

İkinci el taşıt kredisi almak istenen bankaya bu belgelerin beyan edilmesi ile birlikte yapılan başvurular yerine getirilmesi zorunlu olan şartlara göre değerlendirmeye alınmakta ve kısa bir süre içerisinde olumlu veya olumsuz olarak sonuçlandırılmaktadır.

En Fazla Ne Kadar Taşıt Kredisi Çekilir?

Daha önce de sözünü etmiş olduğumuz gibi bankalar tarafından verilen ikinci el araç kredileri aracın değerinin tamamını kapsamamaktadır. Araç için verilen kredi miktarı, aracın kasko poliçesinde yazan miktara uygun olarak hesaplanmaktadır.

Resmî Gazete’de yayınlanan kredi oranlarının her yıl değişikliğe uğradığını düşünürsek en fazla ne kadar taşıt kredisi çekilir sorusuna verilecek yanıt da birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte şu anda fatura değeri 100.000 TL’nin üzerinde olan ikinci el araçlar için alınabilen kredi miktarı aracın fiyatının %50’i iken, 100.000 TL’nin altında olan araçlarda çekilebilen kredi miktarı; aracın fiyatının %70’ine denk gelmektedir.

Bankalardan alınabilen maksimum kredi miktarı, satın alınmak istenen ikinci el aracın yaşına göre de farklılık gösterebilmektedir. Kredi verilen aracın yaşı bankanın politikalarına göre değişiklik göstermekle birlikte, genellikle 5 ila 10 yıl arasındadır.

Bu yazımızda ikinci el taşıt kredisi nasıl alınır konusunu tüm ayrıntıları ile mercek altına aldık. Son olarak, eğer yakın zamanda ikinci el araç satın almayı düşünüyorsanız Tanoto 2.el ailesini güvenle tercih edebileceğinizin de altını çizelim. Tanoto 2’den alacağınız tüm ikinci el taşıtlarda Koçfinans ve Ford Finans’ın size özel kampanyalı kredi fırsatlarından yararlabilirsiniz.